Vlaams Minister van Economie, Philippe Muyters, reikte op vrijdag 29 januari 2016 de eerste attesten bedrijfsbeheer uit aan 23 Gentse student-ondernemers van de Arteveldehogeschool, de Hogeschool Gent en de Universiteit Gent. Zij moeten dus niet meer wachten tot ze hun bachelordiploma hebben om hun eigen bedrijf te starten.

Dankzij een nauwe samenwerking tussen de Gentse onderwijsinstellingen, stad Gent, Unizo en iMinds  konden zij als eerste het attest uitreiken aan hun studenten.

Op drie maanden tijd kunnen studenten de financiële, commerciële en juridische basiskennis verwerven en zo het attest bedrijfsbeheer behalen. Hierdoor kunnen zij sneller van start met hun eigen onderneming. Tijdens de opstartfase kunnen zij gebruikmaken van begeleiding door hun hogeschool of universiteit.

Persconferentie in beeld

Onze cameraman en reporter kwamen ter plaatse om deze Gentse primeur in beeld te brengen. De reporter woont de persconferentie bij en bereidt het nieuwsitem inhoudelijk voor, terwijl de cameraman erover waakt dat hij alle belangrijke gebeurtenissen filmt. Het resultaat is te vergelijken met een nieuwsitem zoals u op de regionale of nationale televisie ziet, maar nu bent u zeker van onze aanwezigheid. De pers is onvoorspelbaar en stuurt vaak zijn kat. Het nieuwsitem dat GO-media voor u produceert, kan u gemakkelijk en snel delen via o.a. het internet en sociale media.

Uw eigen cameraman en reporter huren?

Een nieuwsitem produceren is goedkoper dan u denkt. Voor 745 euro (excl. BTW) sturen wij een cameraman en reporter ter plaatse gedurende 2 uur (regio Gent) en voorzien wij een snelle montage met een objectieve weergave van de gebeurtenissen. Contacteer ons voor meer informatie.