Naar aanleiding van de EU Green Week van 30 mei 2016 t.e.m. 3 juni 2016 organiseerde het Pesticide Action Network Europe (PAN Europe) een online webinar waarin praktische informatie werd uitgewisseld over hoe Europese steden en gemeenten pesticidevrij kunnen worden. Gedurende deze live streaming konden politici, NGO’s, groenwerkers en inwoners vragen stellen en ideeën uitwisselen met de aanwezige panelleden.

Dit webinar focuste op de evolutie van de groene ruimtes in de stad Gent. In een inleidende video lichtte burgemeester Daniël Termont de achterliggende filosofie toe van hun stedelijk groenbeleid. Daarna schetste Adelheid Vanhille (Vlaamse Milieumaatschappij) de Vlaamse aanpak voor pesticidevrije publieke ruimtes. Tania Eeckman (Groendienst Stad Gent) had het over hoe de groene ruimtes in Stad Gent pesticidevrij werden over de jaren heen. Finaal konden internationale deelnemers live aan het debat deelnemen met alle aanwezige panelleden.

De setup voor de live streaming was eenvoudig, de inhoud was een absolute prioriteit! Een HD-camera filmde vanuit een vast standpunt het voltallige panel en één videotechnieker stuurde de beelden, de powerpoint-presentatie en het geluid aan. Engelstalige en Franstalige tolken verzorgden een simultane vertaling van het debat. De Engelstalige variant werd live uitgezonden. De Franstalige en de Nederlandstalige variant werden later online geplaatst op de website van PAN Europe.

De live debat liet de organisatie toe op korte termijn in te spelen op een actueel thema in aanwezigheid van internationale gasten.

Onze diensten: live streaming, camerawerk, technische ondersteuning

Wilt u ook een live streaming debat of seminarie organiseren? Contacteer Grégory Maes op gregory@go-media.be of 0470/85.04.01.

Meer info over dit project: