Het OCMW Halle opende op vrijdag 9 september 2016 op feestelijke wijze haar nieuw Sociaal Huis. De medewerkers namen hun intrek in het Oud Weeshuis dat werd omgebouwd tot een aangename en open werkruimte. Het strakke design respecteert het verleden en behoudt enkele historische kenmerken, zoals de oorspronkelijke kapel die voortaan dienst doet als vergaderruimte.

De plechtige opening vond plaats in de gemoderniseerde kapel. Door de beperkte ruimte in de kapel deed het OCMW Halle beroep op de cameramannen en technici van GO-media. Wij installeerden LCD-schermen in een aanpalende, polyvalente ruimte en in de inkomhal. Onze cameraman stuurde live beelden en geluid door, via een videomenger, naar de LCD-schermen. Daarnaast versterkten we het geluid van de sprekers en de violiste. Op het grasperk, net buiten aan de inkomhal, werd een gedenksteen onthuld. Hier plaatsten we een extra geluidsset dat geschikt is voor buitengebruik.

Een extra cameraman schoot videobeelden om te verwerken tot een dynamische eventvideo als aandenken aan de officiële opening en als blikvanger voor het externe publiek. We maakten eveneens opnames van alle burelen tijdens de kantooruren die later kunnen verwerkt worden in andere videoproducties. De eventvideo kan u hieronder bekijken.

Het gebouw heeft een lange geschiedenis. Het werd gebouwd in 1902 om er meisjeswezen in onder te brengen. Daar zorgden toen zusters voor. Tot 1948 zijn hier in totaal bijna 200 meisjes opgegroeid. Pittig detail is dat in het pleisterwerk op zolder de namen zijn teruggevonden van meisjes die zich hier soms verstopten om even aan de aandacht van de zusters te ontsnappen. Een deel van dit pleisterwerk werd gerecupereerd en wordt als een soort aandenken in de kapel bewaard.

Onze diensten: camera crew, eventvideo, klank en licht

Lees hier het krantenartikel in Het Nieuwsblad n.a.v. de officiële opening van het Sociaal Huis: http://www.nieuwsblad.be/cnt/blide_02456098