Webcasts, testimonials, seminar talks, eventvideo’s, live streaming, … we kunnen er niet omheen: in 2015 zegeviert de contentvideo.

In 2014 is de opmars reeds begonnen. Experten zijn het erover eens, video is niet meer te stuiten. Volgens Cisco zal in 2017 het internetverkeer voor 67% bestaan uit video’s. Ook de statistieken van YouTube bevestigen deze opwaartse trend: elke maand bekijken we met z’n allen 50% meer video’s dan dezelfde maand van het voorafgaande jaar. De helft hiervan gebeurt via een mobiel toestel (smartphone, tablet, etc.). Per minuut wordt meer dan 300 uur aan beeldmateriaal op YouTube geplaatst. Deze impressionante cijfers duiden op het grote potentieel dat (kleine) ondernemingen kunnen benutten om hun verhaal te vertellen.

Dit doe je door te werken met content marketing, i.e. het aanbieden van tips, demonstraties, presentaties of reviews over jouw product, dienst en/of sector waardoor je klant of bezoeker bijleert. Het is een strategische aanpak die je structureel inbouwt in je bestaande marketing mix. Gedaan met ‘cold calling’ of suffe verkoopspraatjes. Deel informatie en kennis met je bezoekers, want ‘sharing is caring’.

Testimonials zijn een ideale tool om informatie te delen met je bezoekers. In een eerdere blogpost hadden we het al uitgebreid over hoe je zo’n testimonial zelf opneemt. De uitdaging bestaat erin om een boodschap kort en krachtig over te brengen. Binnen de 10 seconden zullen 20% van je kijkers afhaken. Na 30 seconden ben je al 33% van je kijkers kwijt. Maak je boodschap dus gebald en werk met duidelijke ‘call-to-actions’. Dit is een vraag of commando waarmee je de kijker aanzet tot een actie: delen van jouw contentvideo, surfen naar een website of klikken op een link.

Je kan een call-to-action verwerken in de omschrijving van de video, i.e. het tekstje dat wordt weergeven onder de video. Zo leid je de bezoeker niet af van de video, maar niet iedereen besteed aandacht aan deze omschrijving. Daarom kan de presentator van de video de kijker oproepen tot actie, dit creëert een hogere betrokkenheid. De call-to-action moet duidelijk geformuleerd worden, want om deze te wijzigen moet je de video immers steeds opnieuw opnemen en monteren. Een pancarte op het einde van de film is geschikter, deze kan je eenvoudig wijzigen in de montage. Of beter, plaats de pancarte met de call-to-action in het begin van de video, want dan heeft nog geen enkele kijker afgehaakt.

Moraal van het verhaal: investeren in contentvideo’s loont! Maak een juiste afweging tussen het beschikbare budget en de gewenste doelstellingen, en kies voor een multichannel approach: verspreid je content via meerdere kanalen tegelijkertijd.

 

Bronnen:

http://www.youtube.com/yt/press/en-GB/statistics.html

http://contentmarketinginstitute.com/2014/10/3-steps-to-better-video-calls-to-action/

http://adage.com/article/digitalnext/marketing-online-video-viewers-quit-30-seconds/146218/

http://www.business2community.com/infographics/8-content-marketing-trends-watch-2015-infographic-01139640

http://contentmarketinginstitute.com/what-is-content-marketing/

Geef een reactie