Op 14 september 2015 kon je het slotcongres bijwonen van Ghentrepreneur. Onze technische crew was aanwezig om de presentaties vloeiend op elkaar te laten volgen. Foto’s, video’s, interviews en presentaties wisselden elkaar snel af. Onze cameraman vloog door de wandelgangen van De Bijloke Gent om flitsende beelden te maken van het evenement.

Onze setup:

  • Cameraman met HD-cameraset en travel voor eventvideo
  • Videotechnieker met een mobiele HD-regieset voor de presentaties in de main room (Kraakhuis)
  • 50 inch Plasma-scherm en 2x 24 inch preview monitoren voor de main room (Kraakhuis)
  • 55 inch LCD-scherm voor Twitter wall in de receptieruimte (Foyer)
  • Diverse convertoren, kabels en laptops

Tijdens het slotcongres kon je als bezoeker een kijkje nemen achter de schermen van het Gentse ecosysteem voor student-ondernemers uit het hoger onderwijs. Dit evenement was het slotcongres voor de brugprojecten Student Ghentrepreneur STEMT en Technopreneurship voor Iedereen.

Wie student-ondernemerschap wil stimuleren zet best in op een ondersteunend en stimulerend ecosysteem. Omar Mohout kwam toelichten hoe het ondernemerslandschap er in België uitziet, wat zo een ecosysteem precies inhoudt en wat de kernelementen zijn. Schepen Mathias De Clercq & Prof. Koen De Bosschere lichten hierna toe, hoe we hieraan werken in Gent.

Via diverse break-out sessies kon je als bezoeker kennismaken met de hoger onderwijsinstellingen in Gent en hun respectievelijke initiatieven om de ondernemingszin bij jongeren aan te wakkeren en hun ondernemende ambities te stimuleren.

Sinds 2010 verkiest de Stad Gent elk jaar een student ondernemer als rolmodel om andere studenten te inspireren. Enkele van deze rolmodellen blikten terug op hun ervaringen, hun doelstellingen en het veranderende landschap voor student-ondernemers.

Locatie: www.debijloke.be
Meer info: www.ghentrepreneur.be

Onze diensten: cameraman, live regie, event video, technische ondersteuning